Om oss

Mellby Gård AB startades 1986 av Rune Andersson, då med inriktningen lantbruks- och hästverksamhet.På 20 år har företaget vuxit till en internationell koncern där ett tjugotal handels- och industriföretag ingår. Koncernen bedriver även finansverksamhet och hela gruppen omsätter drygt 5 miljarder SEK inklusive intressebolagsandelar.

God lönsamhet och låg belåning kännetecknar gruppen. Flertalet portföljföretag som ingår i Mellby Gård-gruppen är etablerade verksamheter i mogna branscher, vilket ger dem en hög grad av stabilitet. Företagen har byggt starka marknadspositioner och har stor kunskap om sina respektive verksamhetsområden.

Företagsledningarna består av erfarna och kompetenta medarbetare och i bolagsstyrelserna finns mycket kunskap om respektive bransch vilket borgar för stabilitet och långsiktig lönsam tillväxt i bolagen. Framtidsvisionen är att gruppen ska bestå av ett antal större affärsenheter som byggs upp genom en kombination av organisk tillväxt och företagsförvärv.

Mellby Gård-företagen representerar ett brett spektrum av verksamheter, allt ifrån moderiktiga damkläder, kontorsmateriel och lantbruksmaskiner till mer tekniskt kvalificerade produkter, som exempelvis modulära tätningssystem för kabel- och rörgenomföringar för bland annat fartyg samt olje- och gasanläggningar.

För mer information, besök Mellby Gårds hemsida.

Söderberg & Haak, en del av Mellby Gårdgruppen, är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad.

Vi finns representerade på både egna anläggningar och hos privata återförsäljare på ca 40 platser i landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Vi marknadsför ledande varumärken som Komatsu, Deutz-Fahr, Krone, Amazone, Dal-Bo och Geringhoff.

Söderberg & Haak:s organisation består av ca 250 anställda, som finns representerade på 20 orter i Sverige.

Vi har också samarbete med ungefär lika många privata återförsäljarbolag, som säljer vårt maskinprogram.

Japanska Komatsu, grundat 1921 och med 57000 anställda, är världens näst största tillverkare av entreprenadmaskiner och den största av grävmaskiner.

Utöver tillverkning av entreprenadmaskiner, står framför allt utrustning för gruvindustrin, skogsmaskiner och motorer på programmet.

Komatsu Europas huvudkontor ligger i Bryssel och 95% av alla maskiner som säljs i Europa är Europatillverkade.Produktionen av dessa maskiner sker i England, Italien och Tyskland, Anläggningen i Tyskland  är ett viktigt produktionscentrum, beläget i Hannover, där Komatsu 1989 övertog anrika Hanomags anläggning och verksamheten drivs nu som Komatsu Deutschland.

Varumärket Komatsu står för hög kvalité genom japansk teknologi och europeisk produktion.